Přejít na obsah

V MHD JE MOŽNÉ PLATIT KARTOU

V autobusech Městské hromadné dopravy (MHD) v Ústí nad Orlicí je nově možné zaplatit jízdenku platební kartou. Zavedení této služby si cestující přáli. K dispozici bude ve všech autobusech MHD, které jsou bezbariérové a provozuje je ČSAD Ústí nad Orlicí.

Služby MHD jsou stále zkvalitňovány. Významným krokem bylo v roce 2020 zavedení druhé linky podle zrcadlového modulu. V loňském roce ČSAD nasadilo do provozu nové minibusy vybavené světelnými panely a zvukovým hlášením. Zvyšování komfortu se pozitivně projevuje ve statistikách, počet cestujících již přesáhl hranici 16 tisíc měsíčně.

Městské autobusy propojují městské části Kerhartice, Hylváty, sídliště Dukla, sídliště Štěpnice, vlakové a autobusové nádraží. Jízdní řád je průběžně aktualizován, vychází se i z připomínek, které přichází od cestujících.

Platba kartou přispěje k většímu pohodlí cestujících. Cena jízdného zůstává stále 10 korun pro dospělé a 5 korun pro děti, mládež a seniory.

Město Ústí nad Orlicí podporuje provoz Městské hromadné dopravy ze svého rozpočtu každoroční částkou ve výši 6,5 milionu Kč.

3K0A2463