Přejít na obsah

MĚSTO JE V ŽÁDOSTECH O DOTACE ÚSPĚŠNÉ

Město bylo úspěšné se žádostmi na dva velké projekty, získá na ně dotace v souhrnu za víc než padesát milionů korun. Jde o revitalizaci parku u Roškotova divadla, na kterou město získalo z výzvy IROP – Zelená infrastruktura dotaci ve výši 29,4 milionu korun a výstavbu parkovacího domu v areálu bývalé Perly 01, která bude podpořena dotací ve výši 22,3 milionu korun z výzvy IROP Multimodální osobní doprava. 

V obou případech je schválení dotace velký úspěch ústecké radnice. 

Na revitalizaci parku podávalo město žádost o dotaci mezi prvními žadateli v lednu letošního roku. Jednou z klíčových podmínek pro její získání bylo doložení kladného stanoviska Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, prověření dokumentace z hlediska klimatického dopadu a včasné podání vlastní žádosti. Revitalizace parku je v plném proudu, dokončena má být v pololetí příštího roku. 

 Žádost o dotaci na parkovací dům byla podána opakovaně, naposledy v květnu loňského roku a podle požadavků hodnotitelů musel být projekt několikrát upravován a doplňován. Dotace bohužel nedosahuje na městem požadovanou částku, protože poskytovatel mezi způsobilé výdaje projektu akceptoval pouze 57 parkovacích míst, která budou provázána na dopravní terminál a systém veřejné dopravy. O výstavbě parkovacího domu a jeho kapacitě se bude rozhodovat koncem roku v návaznosti na vysoutěženou cenu nového pavilonu domova důchodců.

MUUORoskotnahledv8000
vizualizace-park-6
Parkovac-dm-2
Parkovac-dm-1