Přejít na obsah

PODPORUJEME NADAČNÍ FOND NEMOCNICE

21. června se v Orlickoústecké nemocnici uskutečnilo slavnostní předání symbolického šeku na podporu Nadačního fondu S námi je tu lépe! Město Ústí nad Orlicí je od samotného založení fondu v roce 2013 výrazným partnerem a podporovatelem této aktivity, která podporuje projekty vedoucí ke zvýšení kvality léčebných postupů, k zavádění bezpečné techniky do každodenní péče a ke zlepšení prostředí pro pacienty v Orlickoústecké nemocnici. Z rukou starosty Ústí nad Orlicí Petra Hájka a starosty sousední České Třebové Zdeňka Řeháka převzali zástupci nadačního fondu symbolické šeky na celkem 500 tisíc korun. Darované prostředky tentokrát poputují na projekt pořízení nového digitálního ergonomického endoskopu pro vyšetření rekta a anu.

Kolorektální karcinom je v České republice každoročně diagnostikován přibližně u 7 700 pacientů, přičemž kolem 3 400 pacientů ročně této nemoci podlehne. Nadační fond S námi je tu lépe! se rozhodl podpořit Orlickoústeckou nemocnici pořízením nového endoskopu, který pomůže včasně zachytit a přesně diagnostikovat tuto závažnou nemoc. Tento moderní přístroj pořizuje vysoce kvalitní 3D snímky a videozáznamy, což usnadňuje diagnostiku a zvyšuje efektivitu léčebných zákroků. Snímky a záznamy vyšetření lze ihned digitálně sdílet, což urychluje konzultace mezi odborníky. Díky malým rozměrům je endoskop snadno použitelný přímo na operačním sále.

Finanční prostředky jsou získávány od sponzorů, kteří chtějí podporovat Orlickoústeckou nemocnici, aby sloužila občanům z Ústí nad Orlicí a blízkých obcí a nabízela nejnovější diagnostické a léčebné postupy. Přispět do nadačního fondu může kdokoliv. Více o Nadačním fondu S námi je tu lépe! naleznete ZDE.

3K0A0607
3K0A06041
3K0A0621
3K0A0614
3K0A06251
3K0A06431
3K0A0648