Přejít na obsah

PO TŘINÁCTÉ ZASEDALO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

Zastupitelstvo, které se dnes po třinácté v tomto volebním období sešlo v sále Kulturního domu, mělo k projednání víc než dvacet bodů. Schválena byla například výzva k podání nabídky od bankovního ústavu, který městu poskytne dlouhodobý úvěr na financování investičních projektů v letech 2025 – 2026. Zadávací řízení bude zveřejněno na úřední desce. Finanční prostředky budou použity výhradně jako spoluúčast města na stavbu nového pavilonu domova důchodců a parkovacího domu v areálu bývalé Perly. Obě akce se budou realizovat za předpokladu získání dotace.

Schváleno bylo také spolufinancování projektu "Partnerstvím za rozvoj pohraničí", který bude spolufinancován z evropských fondů a podpoří spolupráci škol, dobrovolných hasičů, seniorů a fotoklubů z Ústí nad Orlicí a Bystřice Kladské. Zastupitelé také v souladu s vyhláškou města schválili finanční příspěvek na opravu fasády nemovitosti v ul. Příkopy na území vymezující a dotvářející městskou památkovou zónu.

Zastupitelstvo nesouhlasilo s předloženým návrhem změny regulačního plánu „Revitalizace území Perla 01 v Ústí nad Orlicí“ a uložilo stavebnímu úřadu změnu rozdělit tak, aby o návrhu využití pozemku mezi Vitalem a Špindlerovou ulicí mohlo být rozhodováno samostatně.

Zastupitelstvo dále obdrželo souhrnnou informaci ke změně na postu předsedy poroty Kocianovy houslové soutěž a mohlo se seznámit s výročními zprávami svazků a organizací s majetkovou spoluúčastí města.

K závěru zasedání informovala radní a zastupitelka Aneta Novotná, že k 31. 10. rezignuje na oba posty, protože ji čeká mateřská. Na následujícím jednání zastupitelstva bude skládat slib nový zastupitel, kterým by se měl stát Jiří Jansa.

Usnesení 13. zasedání zastupitelstva města bude v nejbližších dnech umístěno na našem webu. Další jednání je naplánováno na 9. prosince.

3K0A3390
3K0A3406
3K0A3393
3K0A3399
3K0A3398
3K0A3409
3K0A3403
3K0A3415
3K0A3426
3K0A3421