Přejít na obsah

BLÍŽÍ SE TÝDEN PRO PĚSTOUNSTVÍ

Od 6. do 13. září 2024 bude v Pardubickém kraji probíhat tradiční Týden pro pěstounství, který vyvrcholí v neděli 15. září 2024 Dnem pro rodinu Pardubického kraje v Holicích. V našem městě se do aktivit na podporu pěstounství opět zapojí Odbor sociálních služeb, oddělení sociálně právní ochrany dětí Městského úřadu v Ústí nad Orlicí a nezisková organizace Amalthea.

Ve středu 11.září 2024 bude od 10.00 hod do 16.00 hod probíhat Den otevřených dveří na Odboru sociálních služeb, oddělení sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu v Ústí nad Orlicí, Dělnická 219, Ústí nad Orlicí. Přijďte se podívat do našich nových prostor a diskutovat o otázkách náhradní rodinné péče.

Od 17.00 hod organizace Amalthea zajistí v Městské knihovně Ústí nad Orlicí osvětově-kulturní akci na téma pěstounské péče. Pozvání přijala novinářka Barbora Postránecká, která se tématu pěstounské péče dlouhodobě věnuje s iniciativou „Vyrůstat doma.“  Diskuze bude proložena poutavými příběhy pěstounských a adoptivních rodin, které v knize „ Náhradka“ vystupují.

Akci doprovodí výstava fotografií Jany Plavec „Konečně doma.“

duch 2024