Přejít na obsah

ZÍSKALI JSME DOTACI NA PODPORU RODIN A SENIORŮ

Město Ústí nad Orlicí se zúčastnilo dotační soutěže „Obec přátelská rodině a seniorům 2024“ a ze státního rozpočtu obdrželo 585 902 Kč. Získané finanční prostředky budou sloužit k podpoře prorodinných a proseniorských aktivit a opatření.

Právě obce a města jsou jedny z nejdůležitějších aktérů rodinné a seniorské politiky. Mají znalost potřeb místních obyvatel, což jim umožňuje nastavení podpory a rozvoje příznivých podmínek pro zdravé fungování rodin a seniorů.

V tomto projektu jsme se zaměřili na podporu prorodinných a proseniorských aktivit, které mají preventivní a podpůrný charakter. Naší snahou bylo podpořit opatření posilující stabilitu, přirozené schopnosti osob, rodinné vazby, společenské iniciativy a mezigenerační prvek.

Vedle toho jsme se soustředili i na opatření preventivního charakteru s cílem předcházení ohrožení a sociálnímu vyloučení, podporující smysluplný a aktivní život v přirozeném prostřední.

Naplánované aktivity budou realizovány ve spolupráci města a OS ČČK Ústí nad Orlicí, Senior klubu a Muzea Ústí nad Orlicí. Budou vždy prezentovány v Ústeckých listech a označeny větou „NDT Obec přátelská rodině a seniorům 2024“ a logem MPSV. Na konci měsíce srpna proběhl příměstský tábor pro děti a v září se můžeme těšit na Mezinárodní den seniorů, Integrační den, plavání, rekondiční cvičení a zájezd do Českého ráje, do okolního města.

mpsv