Přejít na obsah Přejít na navigaci

PREVENTIVNÍ HRA NA MOBIL - OLDOVI UŽ NENÍ OUZKO 2

olda2

Máte rádi hry? Máte rádi stopované? Rádi se dozvíte něco nového?

Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ANO, pak jste tu správně!

Město Ústí nad Orlicí, respektive Komise prevence kriminality, si pro vás připravila volné pokračování soutěžní interaktivní hry s aplikací Actionboud. Hra nese název „Oldovi už není OUzko 2, aneb kybersvět a jeho nástrahy“.

Hlavní postava Olda Ústecký se vrací a tentokrát společně prozkoumáte nejen Ústí nad Orlicí, ale především kybersvět, ve kterém číhají různé nástrahy. Opět budete plnit rozmanité úkoly, sbírat cenné body a nejlepší hráči budou odměněni zajímavými cenami.

Hra je určena pro děti a mladistvé od 6 do 18 let. Soutěžit a hrát můžete od 10. 10. 2024 do 10. 12. 2024. Vítězové se mohou těšit na zajímavé a hodnotné ceny.

A jak hrát? Je to jednoduché. Stačí Vám mobilní telefon, stažení aplikace Actionbound a načtení našeho QR kódu s hrou – viz níže na letáčku. Více najdete v přiložených pravidlech hry.   

 plakat 1  plakat 2

Kompletní pravidla hry ZDE. 

TIPY a TRIKY ke hře:

  1. Stáhněte si aplikaci Actionbound(Google Play, App Store) do telefonu nebo tabletu.
  2. Otevřete aplikaci a naskenujte QR kód s naší hrou (k tomu je potřeba být připojený k internetu).
  3. Doporučujeme si hru stáhnout „DOWNLOAD BOUND, aby vám šla hra i bez připojení k internetu! Ke hře samotné, již připojení k internetu prakticky nepotřebujete. Důležité je mít zapnutou funkci GPS!
  4. Po spuštění hry napište své jméno či přezdívku. Musíte souhlasit s podmínkami aplikace (ty si případně přečtěte) a zaškrtněte „SOUHLASÍM“.
  5. Stiskněte „ZAČÍNÁME!“ a řiďte se instrukcemi aplikace, která vám řekne, kam máte jít nebo, co udělat apod.
  6. Připravte se, že při hře budete muset chodit. Celá trasa hry měří asi 9 km. Během své cesty budete muset navštívit 10 míst a na nich splnit dané úkoly.
  7. Začít hru můžete kdykoliv a kdekoliv v Ústí nad Orlicí. Pořadí míst, které navštívíte je libovolné.
  8. Průběh hry, dosažené skóre a další možnosti aplikace naleznete v „MOŽNOSTECH“ (tři čárky vpravo nahoře).
  9. K jednotlivým místům a úkolům vás zavede aplikace pomocí mapy a ukazatele vaší polohy. Úkoly a vzkazy aplikace odhalí, až dojdete k hledanému bodu (tolerance je 20 m). Pro snazší orientaci je v aplikaci k dispozici i „MAPA“, kde snadno zjistíte, kam vás šipka vede a kde je hledaný bod.
  10. Je pro vás hra příliš dlouhá? Nevadí. Hru můžete kdykoliv přerušit použitím „PAUSE BOUND“. Až budete mít chuť nebo čas, můžete se ke hře vrátit tam, kde jste skončili.
  11. Nedaří se vám některé místo najít? Nebo nemůžete splnit nějaký úkol? Nevadí. Některé úkoly můžete přeskočit nebo se klikem „ZPĚT (šipka vlevo nahoře)“ vrátit k výběru jiného místa a jiných úkolů.
  12. Na konci dobrodružství je potřeba odeslat vaše výsledky. K tomu je třeba připojení k internetu. Pokud si nechcete plýtvat data, můžete to odeslat až z domova (z WiFi). POZOR: Pokud nemáte zapnutá data – je důležité nezavřít aplikaci ihned po dokončení – to by se výsledky neodeslaly!
  13. Nejste spokojeni se svým výsledkem? Klidně si hru zahrajte ještě jednou!