Přejít na obsah

AUTOMOBILKA POŘÁDALA MATEMATICKOU SOUTĚŽ

Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí ve spolupráci s Jednotou českých matematiků a fyziků, pobočkou Pardubice a Krajským úřadem Pardubického kraje uspořádala již 38. ročník regionální matematické soutěže pro žáky středních odborných škol, středních odborných učilišť a středních integrovaných škol. 

Z původně regionálního kola se již trvale stala soutěž nadregionální, neboť i letos se zúčastnily školy nejen Pardubického kraje, ale i kraje Královehradeckého a Vysočiny. Celkem do Ústí nad Orlicí dorazilo 186 žáků z 25 škol. Velká účast škol a jejich žáků je potěšující zvláště po dvouletém výpadku prezenční výuky. 

Z každé školy se mohli v každé kategorii zúčastnit nejvýše dva soutěžící, kteří byli rozděleni do kategorií: žáci tříletých učebních oborů, žáci studijních oborů a žáci nástavbového studia.

Nejvíce zúčastněných žáků bylo v kategoriích studijních oborů, celkem 144, nejméně pak u nástavbového studia. 

Soutěž byla zahájena v 9 hodin a díky dobré organizaci pořádající školy proběhlo bezprostřední opravení soutěžních prací. Nejlepší z matematiků si při vyhlášení převzali i diplomy a věcné ceny. Kompletní výsledky jsou umístěna na webu školy: https://www.skola-auto.cz/skola/matematicka-soutez/.