Přejít na obsah

NOVÁ HRA NA ZAHRADĚ HERNYCHOVY VILY

Do našeho městského muzea se stále nesmí, ale jeho zaměstnanci vás zvou na zahradu obklopující secesní Hernychovu vilu, ve které muzeum sídlí. Naleznete zde několik soch, vzrostlé stromy, posezení, ale hlavně můžete zblízka obdivovat exteriér před několika lety zrekonstruované vily. Aby se v zahradě vaše děti nenudily, připravili pro ně muzejníci soutěž o ceny, ale i zajímavé úkoly.

Od pátku 12. února 2021 je na zahradě umístěno devět karet se soutěžními otázkami, ale i se zajímavými informacemi. Každý, kdo se chce zúčastnit, může kdykoliv přijít do parku, ale předtím si ve stojanu u hlavních dveří vily vyzvednout herní příručku.

Odpovědi na otázky se zapisují do křížovky v příručce. Každý, kdo vyluští tajenku, může svoji příručku s uvedeným kontaktem vložit do schránky u vchodu. Vždy v pondělí tuto schránku pracovníci muzea vyberou a ze správných odpovědí vylosují jednoho výherce věcné ceny. K losování a zveřejnění výherce dojde vždy v úterý.

Rodiny budou objevovat nejen objekty na zahradě, ale i prvky na fasádě Hernychovy vily. I toho, kdo zahradu navštívil mnohokrát, nejspíš překvapí, jak pozoruhodných věcí si dosud nevšiml.

Vezměte děti do zahrady Hernychovy vily a dopřejte jim tolik potřebný pohyb spojený s poučením. Třeba se něco nového dozvíte i vy. Počasí se bát nemusíte, jelikož muzejníci rodinou hru pořádají až do konce dubna tohoto roku.

IMG5739
IMG5743
IMG5744
IMG5722
IMG5723
IMG5725
IMG5727
IMG5731
IMG5733
IMG5737