Přejít na obsah

TECHNOHRÁTKY PO DVOU LETECH OPĚT NA AUTOMOBILCE

Podzimní návrat na Orlickoústecko měly TECHNOhrátky skutečně stylový. Ve středu 2. října navštívily v Ústí nad Orlicí nejmodernější střední automobilní školu v Pardubickém kraji. Přesně 134 žáků z deseti základních škol zde poznávalo a zkoušelo činnosti, které jsou nezbytné pro úspěšný vstup kvalifikovaných odborníků do automobilního průmyslu, klíčového sektoru české ekonomiky. Ačkoliv vytrvalý déšť přinutil organizátory omezit některé připravené venkovní aktivity, náhrada byla dostatečně zajímavá a akční. Mnozí školáci tak mimo jiné viděli poprvé na vlastní oči i tank T 54 vystavený v areálu dílen v Hylvátech.

O kvalitě vybavenosti učeben a dílen se přesvědčili žáci devátých tříd z Orlickoústecka a Svitavska. Tři speciální stanoviště byla přichystána v budově školy na Dukle, další tři také v areálu dílen v Hylvátech. Zaměřila se na seznámení s obory průmyslová ekologie, mechanik opravář motorových vozidel, silniční doprava, autotronik, autoelektrikář, karosář a autolakýrník.


Názvy šesti pracovišť organizátoři označili výstižnými názvy, takže každý účastník už předem věděl, jaké aktivity ho tam čekají. Například stanoviště Jak to jedeš „posadilo“ školáky k trenažerům, Pit stop je zaměstnal demontáží a montáží všech čtyř kol na osobním vozidle, v Ekohrátkách poznávali kapaliny obsažené v autě a v Lakohrátkách prováděli nástřik barev pomocí šablon.

IMG81501
IMG8053
IMG80611
IMG8055
IMG80671
IMG8071
IMG80781
IMG8094
IMG8095
IMG81101