Přejít na obsah

JARNÍ KONCERT DECAPODY A BLACK BANDU

Základní umělecká škola Jaroslava Kociana v Ústí nad Orlicí připravila na první březnovou středu velký koncert svých dvou orchestrů. Tím prvním byl symfonický orchestr DECAPODA a druhé vystupující těleso byl swingový orchestr BLACK BAND.

DECAPODA zahrála, ve své části programu, skladby například od Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany nebo Ronana Hardimana. BLACK BAND měl připraven celkem 10 skladeb doplněných zpěvem a sólovými výstupy. Nechyběla díla od Glena Millera, Duka Ellingtona, Eltona Johna a řady dalších světových autorů.

Symfonický orchestr Decapoda vznikl při ZUŠ J. Kociana v Ústi nad Orlici v roce 2000 rozšířením původního orchestru smyčcového. Orchestr navštěvuji povinně všichni žáci smyčcového oddělení od 5. ročníku v rámci školního vzdělávacího plánu,výjimečně i žáci mladší. Ostatní žáci (z dechového a bicího oddělení) jsou vybíráni svými učiteli. V současné době má Decapoda kolem 60 členů. Za svou ne příliš dlouhou existenci se Decapoda velice dobře umísťuje v soutěžích. Získala již 2., 3., a na jaře roku 2009 1. cenu v celostátním kole soutěže orchestrů ZUŠ. Decapodu od začátku vede Miluše Barvínková, od září 2014 se přidala její dcera Lenka.

Swingový orchestr Black Band ZUŠ Jaroslava Kociana v Ústí nad Orlicí byl v roce 2000 založen saxofonistou Zdeňkem Černým. V průběhu deseti let získal orchestr ocenění na soutěžích jazzových orchestrů jak v krajských, tak celostátních kolech. Vystupoval na nejrůznějších akcích nejen v orlicko-ústeckém regionu, ale i v kraji a v celé České republice. Účastnil se jazzových a swingových festivalů, jako je např. Týništský festival Jardy Marčíka, Jazz Lanškroun, Jazz Litvínov apod. Vycestoval do Německa, Švédská a dokonce do daleké Austrálie. Od roku 2011 vystupuje BLACK BAND pod taktovku Lindy Gregarové.

IMG8643
IMG8645
IMG8647
IMG8658
IMG8648
IMG8669
IMG8649
IMG8663
IMG8653
IMG8665