Přejít na obsah

HLEDÁME HISTORICKÉ FOTKY Z POUTI

V roce 2025 si Ústí nad Orlicí připomene významné jubileum – 100 let od konání první ústecké pouti. Při této příležitosti město připravuje speciální nástěnný kalendář, který by měl zachytit historii pouti očima místních obyvatel. Aby byl kalendář co nejautentičtější, rádi bychom ho obohatili o historické fotografie nejen z archivu muzea, ale i z vašich rodinných alb.

Pokud máte doma fotografie z ústecké pouti, ať už z období 20. století či z novějších ročníků, rádi bychom vás vyzvali, abyste se s námi podělili o své vzpomínky. Tyto fotografie se mohou stát součástí nejen kalendáře, ale i venkovní výstavy, kterou plánujeme uspořádat v srpnu 2025 k tomuto významnému výročí.

Jak můžete své fotografie zaslat?

  1. E-mailem: Naskenujte fotografie v minimálním rozlišení 300 dpi a zašlete je na adresy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
  2. Osobně: Přineste své fotografie do Turistického informačního centra na adrese Sychrova 16, Ústí nad Orlicí. Fotografie zde naskenujeme a ihned vám je vrátíme.
  3. Poštou: Můžete nám fotografie zaslat i poštou na adresu: Město Ústí nad Orlicí, Turistické informační centrum, Sychrova 16, 562 24 Ústí nad Orlicí. Nezapomeňte připojit svou zpáteční adresu, abychom vám mohli fotografie po naskenování vrátit.

Ke každé fotografii prosím uveďte rok jejího vzniku a případně krátký popis.

Termín dodání fotografií

Fotografie můžete zasílat až do 30. září 2024. Věříme, že díky vaší pomoci vytvoříme kalendář, který bude nejen krásnou vzpomínkou na ústeckou pouť, ale také cenným historickým dokumentem pro další generace.

Děkujeme za vaši spolupráci a těšíme se na vaše příspěvky!

3K0A2669