Přejít na obsah

MĚSTO JE V ŽÁDOSTECH O DOTACE ÚSPĚŠNÉ

Město bylo úspěšné se žádostmi na dva velké projekty, získá na ně dotace v souhrnu za víc než padesát milionů korun. Jde o revitalizaci parku u Roškotova divadla, na kterou město získalo z výzvy IROP – Zelená infrastruktura dotaci ve výši 29,4 milionu korun a výstavbu parkovacího domu v areálu bývalé Perly 01, která bude podpořena dotací ve výši 22,3 milionu korun z výzvy IROP Multimodální osobní doprava.

V obou případech je schválení dotace velký úspěch ústecké radnice. Na revitalizaci parku podávalo město žádost o dotaci mezi prvními žadateli v lednu letošního roku. Opakovaná žádost o dotaci na parkovací dům byla podána již v květnu loňského roku a podle požadavků hodnotitelů musel být projekt několikrát upravován a doplňován.

V případě revitalizace parku bylo jednou z klíčových podmínek pro získání dotace doložení kladného stanoviska Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, prověření dokumentace z hlediska klimatického dopadu a včasné podání vlastní žádosti. Dotace na parkovací dům bohužel nedosahuje na městem požadovanou částku, protože poskytovatel mezi způsobilé výdaje projektu akceptoval pouze 57 parkovacích míst, která budou provázána na dopravní terminál a systém veřejné dopravy.

Revitalizace parku je v plném proudu, dokončena má být v pololetí příštího roku. O výstavbě parkovacího domu a jeho kapacitě se bude rozhodovat koncem roku v návaznosti na vysoutěženou cenu nového pavilonu domova důchodců.

MUUORoskotnahledv8000
vizualizace-park-6
Parkovac-dm-2
Parkovac-dm-1