Přejít na obsah

ZVEŘEJNĚN BYL ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTA

Na webových stránkách města by zveřejněn závěrečný účet Ústí nad Orlicí za rok 2023. S vyúčtováním hospodaření města a jeho účetní závěrkou za minulý rok se seznámilo na svém posledním jednání zastupitelstvo a schválilo je bez výhrad. „Údaje o ročním hospodaření územního samosprávného celku musí být podle zákona po ukončení kalendářního roku souhrnně zpracovány do závěrečného účtu, který je společně se zprávou o výsledku přezkoumání hospodaření za uplynulý kalendářní rok předkládán postupně k projednání v radě města, ve finančním výboru a následně v zastupitelstvu města. Návrh závěrečného účtu byl vyvěšen i na úřední desce,“ uvedla vedoucí finančního odboru Petra Brejšová.

Rozpočet byl schválen jako schodkový s příjmy ve výši 429 720 tisíc Kč a výdaji ve výši 526 606 tisíc Kč, schválený schodek hospodaření rozpočtu činil 96 886 tisíc Kč. V průběhu roku bylo schváleno celkem 203 rozpočtových opatření. Nakonec bylo dosaženo schodku ve výši 24 147,57 tisíc Kč s celkovými příjmy 489 614,43 tisíc Kč a celkovými výdaji 513 762,00 tisíc Kč. O průběžném plnění rozpočtu v roce 2023 město podrobně informovalo veřejnost na svých internetových stránkách, na kterých zřídilo sekci Klikací rozpočet města. Rada města i zastupitelstvo byly pravidelně informováni o průběžných výsledcích hospodaření.

Se závěrečným účtem města se mohou občané seznámit zde: https://ustinadorlici.cz/images/dokumenty/rozpocet_mesta/zaverecny_ucet-2023.pdf