Zastupitelstvo města Ústí nad Orlicí
Znak města Ústní nad Orlicí
Návrh usnesení
6. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Orlicí
konaného dne 19.6.2023

FIN/2 - Návrh na poskytnutí individuální investiční finanční dotace z rozpočtu města na rekonstrukci zázemí pro spolkovou činnost SDH Černovír
I. Zastupitelstvo města schvaluje

poskytnutí individuální účelové investiční finanční dotace z rozpočtu města a uzavření veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí této individuální finanční dotace Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Sbor dobrovolných hasičů Černovír, Černovír 89, Ústí nad Orlicí, IČ 61235181, na rekonstrukci zázemí pro spolkovou činnost SDH Černovír ve výši 975.619 Kč, ve znění dle přílohy k usnesení.

II. Zastupitelstvo města schvaluje

rozpočtové opatření k rozpočtu roku 2023, kterým se zvyšují výdaje v závazném ukazateli Dotace individuální administrované finančním odborem a zároveň se snižují výdaje v závazném ukazateli rozpočtu Sportovní areál SDH Černovír - rozvoj areálu ve výši 975.619 Kč dle návrhu rozpočtového opatření č. 9069 v příloze návrhu usnesení.

III. Zastupitelstvo města ukládá

1. Ing. Petře Brejšové
1.1.

vedoucí finančního odboru, realizovat rozpočtové opatření.

Termín: 23.6.2023

2. Ing. Petře Brejšové
2.1.

vedoucí finančního odboru, zajistit podpis smlouvy v daném termínu.

Termín: 30.6.2023

Předkladatel:Ing. Petra Brejšová
Zpracovatel:Ing. Petra Brejšová, finanční odbor
Materiál projednán:ve finančním výboru dne 15.06.2023
radou města dne 29.05.2023
Vyjádření:

Rada města svým usnesením č. 526/21/RM/2023 doporučila zastupitelstvu města navržené usnesení přijmout

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Finanční odbor předkládá zastupitelstvu města k projednání žádost o dotaci a návrh smlouvy o poskytnutí individuální dotace pro dobrovolné hasiče z Černovíra. Dotace je požadována na rekonstrukci zázemí pro spolkovou činnost ve sportovním areálu SDH Černovír.

 

Dotace bude použita na obnovu stávajícího zázemí sportovního areálu - odstranění stávajících buněk, dodávku a nahrazení sestavou nových mobilních buněk, včetně sociálního zařízení. Tento záměr je součástí schváleného rozpočtu města a plánu investičních akcí odboru rozvoje města, konkrétně pak akce Sportovní areál SDH Černovír - rozvoj areálu. Účel dotace je v souladu s projektovou dokumentací a vydaným stavebním povolením a je koordinován dodavatelsky s odborem rozvoje města.

 

SDH Černovír prostřednictvím MAS ORLICKO získalo dotaci Státního zemědělského intervenčního fondu z Programu rozvoje venkova ve výši 198.720 Kč. Požadovaná dotace od města zajišťuje dofinancování akce ze strany investora, tedy SDH Černovír. Dotace MAS ORLICKO byla určena pouze zapsaným spolkům, samo město o dotaci z příslušného dotačního titulu nemohlo žádat.

 

Celkové náklady na realizaci činí 1.174.339 Kč vč. DPH. Jednou z podmínek získání dotace bylo uzavření smlouvy o dílo. Na základě výběrového řízení SDH Černovír uzavřel příslušnou smlouvu s firmou A.B.V. s.r.o. Ústí nad Orlicí, která předložila nejnižší cenovou nabídku.

 

Rozpočet města s touto akcí (a případnou dotací) počítal - viz výše, a proto se navrhuje výdaje spojené s realizací pokrýt výdaji ORJ 001 - ORG 1998 Sportovní areál SDH Černovír - rozvoj areálu. Příslušné rozpočtové opatření je uvedeno v samostatné příloze.

 

Text smlouvy byl konzultován a odsouhlasen právníkem městského úřadu.

Materiál obsahuje: Příloha - rozpočtové opatření (Veřejná)
Příloha - návrh smlouvy (Veřejná)
Příloha - žádost (Veřejná)
Příloha - popis projektu (Veřejná)
Přizváni: