Zastupitelstvo města Ústí nad Orlicí
Znak města Ústní nad Orlicí
Návrh usnesení
13. zasedání Zastupitelstva města Ústí nad Orlicí
konaného dne 9.9.2024

OŠKCP/3 - Smlouva o vypořádání závazků
I. Zastupitelstvo města schvaluje

Smlouvu o vypořádání závazků mezi městem Ústí nad Orlicí, sídlem Sychrova 16, 562 24 Ústí nad Orlicí, IČO: 00279676 jako poskytovatelem dotace a J░░░ S░░░░ ░░░  bytem ░░░░ ░░░░ ░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ , nar. ░░░░ ░░  jako příjemcem dotace. Předmětem smlouvy je potvrzení vzájemných práv a povinností, dle přílohy k usnesení ZM.

II. Zastupitelstvo města ukládá

1. Ing. Lucii Felgrové
1.1.

vedoucí odboru školství, kultury, sportu, cestovního ruchu a propagace, zajistit uzavření smlouvy dle bodu I. tohoto usnesení.

Termín: 30.9.2024

Předkladatel:Ing. Lucie Felgrová
Zpracovatel:Ing. Lucie Felgrová, Město Ústí nad Orlicí
Materiál projednán:v Radě města Ústí nad Orlicí dne 26.8.2024
Vyjádření:

rada města doporučuje schválit - viz usnesení č. 1490/58/RM/2024 ze dne 26.8.2024

Na vědomí:
Předpokládaná doba trvání:00:05
Text důvodové zprávy:

Odbor ŠKCP předkládá k projednání návrh Smlouvy o vypořádání závazků s J░░ S░░░░ ░░ , bytem ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░░ ░░░ Smlouva o vypořádání závazků se týká úpravy vzájemných práv a povinností vyplývajících z uzavřené Smlouvy o poskytnutí dotace na obnovu kulturní památky pro rok 2024 na projekt "Obnova truhlářských prvků - obnova a výměna oken a vchodových dveří a další související práce na objektu Měšťanského domu čp. 86, Mírové náměstí, Ústí nad Orlicí".

 

Město Ústí nad Orlicí zveřejnilo smlouvu v registru smluv přes Systém VERA - Evidence smluv. U údajů o fyzické osobě nedošlo však k přenosu některých metadat (jméno, přímení, rok narození, obec). Tímto se smlouva nepovažuje za řádně zveřejněnou prostřednictvím registru smluv. 

Na základě následných kontrolních mechanizmů došlo ke zjištění, že tato smlouva byla uveřejněna v registru smluv bez uvedení všech metadat a bylo provedeno doplnění údajů. Vzhledem ke skutečnosti, že před opravou údajů v registru došlo již ke smluvnímu plnění, je nutno uzavřít Smlouvu o vypořádání závazků.

 

Předkládanou Smlouvou dochází k nápravě stavu chybně uveřejněné Smlouvy a smluvní strany se zavazují, že v souvislosti s již poskytnutým plněním nebudou vzájemně vznášet vůči druhé smluvní straně nároky z titulu bezdůvodného obohacení.

Materiál obsahuje: Příloha - Smlouva_vyporadani_zavazku_REGENERACE (Veřejná)
Přizváni: